Vůjtek: Zlomil nás tretí gól, také na majstrovstvá nepatria

13.05.2013 Celý región

Helsinki 12. mája (TASR) - Slovenskí hokejisti po dvoch slabých zápasoch podali v nedeľu dobrý výkon, no na víťazstvo to aj tak nestačilo. V repríze vlaňajšieho finále majstrovstiev sveta prehrali s úradujúcimi majstrami z Ruska 1:3, pričom ich zlomil lacný tretí gól.

Keď Branko Radivojevič šestnásť sekúnd pred druhou sirénou znížil na 1:2, zverencom trénera Vladimíra Vůjteka svitla nádej na víťazstvo. "Za stavu 1:2 sme verili. V kabíne sme sa povzbudzovali a do tretej tretiny sme chceli vstúpiť s tým, že vyrovnáme," povedal Marko Daňo.

Zabil nás tretí lacný gól

Slováci v úvode tretej časti skutočne pridali v ofenzíve a vypracovali si aj šance. Prišla však 45. minúta a prvá strela súpera v tomto dejstve znamenala tretí gól. "Ten gól nás zabil. V podstate nás zrazil na kolená. Boli sme v takej eufórii, mali sme šancu vyrovnať, no ten gól nás položil," povzdychol si osemnásťročný útočník.

Nešlo pritom o žiadnu presne mierenú strelu, obranca Denis Denisov iba nahodil puk od mantinelu a ten zapadol za Janusov chrbát. "Mrzí ma, že som ho dostal na takomto podujatí. Puk tam nejako skočil. Bol to smoliarsky gól, dosť ovplyvnil zápas," povedal sklamaný brankár Jaroslav Janus, ktorý dostal od trénerov prvýkrát na turnaji šancu od začiatku zápasu a nastúpil namiesto Rastislava Staňu.

"Myslím si, že na majstrovstvá sveta také góly nepatria. Väčšinou keď druhý brankár dostane šancu v tom jednom zápase, tak ho vychytá. Ako to predviedli napríklad Lotyši proti nám. Vsadili sme na to, že bol odpočinutý a že ho vychytá. Bohužiaľ, stal sa opak," povedal tréner Vůjtek.
 

Vyberte región